Przykłady posiłków dla optymalnych.txt

(4 KB) Pobierz
Przyk�ady posi�k�w dla optymalnych

1. Jajecznica na w�dzonym, ugotowanym boczku, chleb optymalny z mas�em.
2. ��tka sadzone na boczku, chleb optymalny lub placuszek serowo-jajeczny z
mas�em.
3. Omlet z 1 bia�ka i 3-6 ��tek na ma�le z �y�k� powide� �liwkowych (bez cukru)
4. Zupa "mleczna" - �mietan� 30% zagotowa�, wymiesza� jajka i wla� na �mietan�.
5. Twar�g ze �mietan�, mas�em ryb� w�dzon� lub z puszki, chleb optymalny z
mas�em.
6. Bigos.
7. Boczek pieczony, frytki, jarzyny- og�rek kiszony, kapusta kiszona.
8. Bulion z ��tkami (3-6-8 ��tek) = obiad jednodaniowy.
9. Barszcz czerwony na g�stym rosole z pasztetem.
10. Barszcz bia�y na ko�ciach mi�sem, �mietan�, boczkiem, kie�bas� jajami na
twardo obiad jednodaniowy.
11. �eberka sma�one bigos, frytki = obiad jednodaniowy.
12. Kotlet wieprzowy z kark�wki, panierowany w jajku i bu�ce tartej, sma�ony na
du�ej ilo�ci mas�a, l-2 ziemniaki gotowane polane t�uszczem lub kalafior.
13. Kotlet mielony z dobrego mi�sa, frytki, jarzyna lub pieczarki na ma�le.
14. W�tr�bki z drobiu sma�one na ma�le, frytki, popi� �mietan�.
15. Flaki wo�owe na bardzo g�stymi t�ustym rosole.
16. Kluski optymalne z mas�em, bu�k� tar� przyrumienion�, cynamonem, �y�eczk�
cukru.

z forum:
Kolejny, kt�remu wydaje si�, �e t�usto=du�o (to taki polski stereotyp). Jak golonka to najlepiej 1,5kg a jak jajecznica to z 10 jaj. I koniecznie p� bochenka chleba albo p� kilo ziemniak�w do tego. �eby si� nie m�c potem ruszy�.
Jak jeste� taki m�dry, to mo�e przeczytaj ile bia�ek, t�uszczy i w�gli poleca J.K na gram masy nale�nej (oczywi�cie, niekt�rzy polecaj� wi�cej) i wtedy mo�e zrozumiesz, �e 15 ��tek lub 4 golonki to jest jedzenie na dobry tydzie� w tej diecie! Na tej diecie je si� ma�o, ale �aden pyskacz ju� tego nie czyta, nie rozumie, tylko podnieta, �e kto� je t�usto.
Moje dzienne menu: 3 jajka, 20g mas�a, 125 w�troby, 30 g smalcu, jakie� buraki, sery itp, gorzka czekolada. Gdzie tutaj 4 golonki? Czym to si� r�ni od tego co ty normalnie jesz, opr�cz tego, �e nie zapycham si� chlebem ani ziemnkakami? Gdyby� zobaczy� to na talerzu, to nawet by� si� nie domy�li�, �e jem inaczej- chyba, �e by� zapyta� o brak w/w zapychaczy. 
17. Go��bki w kapu�cie z t�ustego mi�sa (bez ry�u), l-2 gotowane ziemniaki.
18. Golonka wieprzowa z chrzanem, kwa�n� kapust� lub bigosem popi� �mietan�.
19. Ka�de mi�so t�uste sma�one, duszone, pieczone, kluski optymalne z t�uszczem
spod mi�sa.
20. Sernik optymalny, popi� �mietan�.
21. Lody optymalne.

Produkty najlepsze dla cz�owieka (u�o�one wed�ug ich warto�ci biologicznej)

1. Szpik kostny, ��tka jaj, w�tr�bki g�sie st�uszczone, w�troba ciel�ca i
wieprzowa, nerki, ca�e jaja, m�d�ek, g�ste roso�y, kawior.
2. Mi�so wieprzowe: boczek, kark�wka, nogi wieprzowe, salcesony, pasztetowa.
3. Mi�so ciel�ce, wo�owe, t�uste g�si, mi�so i inne cz�ci cia�a innych zwierz�t
trawo�ernych, wszystkie rodzaje ser�w - najlepsze t�uste.
4. Mas�o, smalec g�si, s�onina, smalec wieprzowy ��j wo�owy, g�sta �mietana.
5. Oliwa z oliwek, olej s�onecznikowy, orzechy w�oskie, laskowe, inne orzechy
oraz jadalne nasiona oleistych, mleko (tylko do 0,5 litra na dob�) - t�uste.
6. Kaczka tuczona, t�usta kura, kurczaki wiejskie.
7. T�uste ryby: w�gorz, �oso�, makrela, tu�czyk, konserwy rybne w oleju,
majonez.
8. Ser twarogowy chudy, chude ryby, indyk - zawsze z du�ym dodatkiem t�uszczu.
9. Jarzyny w ograniczonych ilo�ciach.
10. P�yny nie zawieraj�ce cukru.

Produkty niejadalne dla cz�owieka

1. Cukier, s�odycze, mi�d, s�odzone p�yny.
2. Owoce i przetwory owocowe.
3 Ry�, kasze, zbo�a, kukurydza.
4. Chleb i pieczywo.
5. Ciasta, kluski, potrawy m�czne.
6. P�atki owsiane, m�ka ziemniaczana, budy�, kisiel.
7. Groch, fasola, b�b (fasolk� szparagow� mo�na traktowa� jak jarzyn� - zawiera
8-10 gram�w w�glowodan�w).
8. Inne produkty pochodzenia ro�linnego.
9. S�l kuchenna wed�ug smaku a� do zaprzestania dodawania soli do potraw, co
zwykle nast�puje po 2-3 tygodniach, gdy produkty solone staj� si� niesmaczne.

Uwaga: ka�dy produkt z niejadalnych mo�na spo�ywa� w ilo�ci ograniczonej
zawarto�ci� w�glowodan�w - do 50-60 gram�w na dob� ��cznie wszystkich
w�glowodan�w.

Z w�glowodan�w najgorsza jest fruktoza (mi�d, cukier, owoce, soki owocowe),
najlepsza skrobia (zbo�a, ziemniaki).

Praktycznie mo�na je�� wszystko, co jadalne w ilo�ciach takich, jakie organizm
potrzebuje, nie nale�y przejada� si�. W�glowodany mog� by� dostarczane w ka�dym
posi�ku lub tylko w jednym w ci�gu doby.

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=79
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80
Zgłoś jeśli naruszono regulamin