Wieprzowina z kapustą.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
26067202 UNPDF
Wieprzowina z kapustą
Składniki
4 plasterki wędzonego boczku, 4 małe kotlety ze schabu
karkowego, 75 dag kiszonej kapusty, duża cebula, 1/3 szklanki
wytrawnego białego wina lub wody, 4-6 małych ziemniaków, sól,
pieprz
Sposób przyrządzania
Kapustę wypłukać, dokładnie osączyć, posiekać, dodać pokrojoną w kostkę cebulę,
połowę porcji włożyć do żaroodpornego ceramicznego naczynia. Plasterki boczku i
kotlety ułożyć na kapuście, przyprawić, dodać pozostałą kapustę. Obrane ziemniaki
ułożyć na kapuście nieco je wgniatając, przyprawić, zalać winem lub wodą, przykryć
pokrywą i mikrofalować przez 40 minut przy ŚREDNIO WYSOKIEJ MOCY (70 proc.).
Pozostawić w kuchence lub odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Podawać na gorąco.
Proporcje dla 4 osób.
Uwaga: Potrawę przed mikrofalowaniem można doprawić jałowcem lub listkiem
laurowym.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Budyń mocca.pdf
(43 KB)
Beszanel ( Biały sos).pdf
(51 KB)
Buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Ciasteczka pomarańczowe.pdf
(70 KB)
Ciasteczka z muesli.pdf
(45 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin