CAPPUCINO.doc

(21 KB) Pobierz
CAPPUCINO

CAPPUCINO

 

Biszkopt :

 

5        jaj

15 dag cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Masa :

              1 kostka margaryny

              1 / 2 szklanki cukru

              2 szklanki mleka w proszku

              2 serki waniliowe

 

Syrop do nasączania :

                            1 szklanka wody

                            5 łyżek cappucino

 

2 opakowania biszkoptów okrągłych

 

Z podanych składników upiec biszkopt a następnie sporządzić masę .Margarynę napowietrzyć z cukrem ,dodać mleko w proszku i serki homogenizowane.Biszkopt podzielić na dwie części.Jedną część nasączyć ,posmarować masą i położyć nasączone biszkopty.Rozsmarować masę,położyć nasączone biszkopty,znowu posmarować masą i położyć drugi blat.Powierzchnię posypać suchym cappucino.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin