Papuzie Mleczko - pianka kokosowa skladniki; 1 torebka galaretki owocowej 20 dag wi�rk�w kokosowych 1 szklanka mleka lub s�odkiej �mietanki polewa czekoladowa Wi�rki zala� mlekiem i pozostawi� do nap�cznienia przynajmniej na p� godz.Galaretk� owocow� rozpu�ci� w po�owie obj�to�ci wody,jak� przewiduje przepis i ostudzi� do temperatury pokojowej.Ubi� mikserem,dodaj�c powoli po �y�ce namoczone wi�rki wraz z mlekiem.Wyla� do nat�uszczonej lub wy�o�onej aluminiow� foli� foremki i wstawi� do lod�wki na minimum dwie godziny.Nast�pnie pokroi� w kostk�.Mo�na pola� polew� czekoladow�. Polewa; 3 �y�ki mas�a 1 �y�ka kakao 1�y�ka cukru 1�y�ka mleka Mas�o nale�y stopi� na male�kim ogniu,doda� pozosta�e sk�adniki i miesza�,dop�ki cukier si� nie roztopi i nie powstanie jednolita masa.Wtedy lekko ostudzi� i zala� galaretk�.
piwowar3