SNIKERS.doc

(27 KB) Pobierz

SNIKERS

 

5 paczek zwykłych herbatników

1 paczka (duża ) krakersów

1 mleko skondensowane słodzone (gotować 3 godz. Na bardzo małym ogniu i ostudzić)

0,5 litra  śmietany (łaciata) 30 % + 2 śmietan fixy – ubić samą śmietanę  później dodać śmietan fixy

½ czekolady mlecznej

 

KREM

2 ½ szkl. Mleka

¾ szkl cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

1 duży budyń waniliowy lub śmietankowy na ¾ litra

1 margaryna „Kasia”

3 łyżki cukru pudru

Ugotować budyń ( z 2 ½ szkl mleka) i ostudzić

Margarynę utrzeć z cukrem + zimny budyń

 

Układać na blaszce warstwy:

  1. Herbatniki
  2. Krem budyniowy
  3. Krakersy
  4. Ugotowane mleko skondensowane
  5. Herbatniki
  6. Bita śmietana
  7. Czekolada (zetrzeć na drobnych oczkach)

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin