Sos pieczarkowy.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
13587640 UNPDF
Sos pieczarkowy
Składniki:
300 ml wywaru z drobiu (ze skrzydeł, szyjek i warzyw), 100 ml śmietany, 15-20 dkg
pieczarek, żółtko, 3 dkg tłuszczu, 3 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawa do
zup do smaku.
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z
mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając
trzepaczką, zagotować i gotować około 10 minut na małym ogniu często mieszając. Pod
koniec gotowania dodać pieczarki. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, wlewać powoli do
lekko przestudzonego sosu szybko mieszając trzepaczką, połączyć z posiekaną natką
pietruszki, doprawić do smaku. Sos podawać do drobiu i dzikiego ptactwa.
Plik z chomika:
rysioo4
Inne pliki z tego folderu:
Przepis na naleśniki z pieczarkami i serem żółtym.docx
(16 KB)
przepisy aaaa.txt
(53 KB)
przepisy a.txt
(21 KB)
Żeberka z miodem i ziołami, skrzydełka z nutą pomarańczy.doc
(28 KB)
Złociste piersi z kurczaka.doc
(26 KB)
Inne foldery tego chomika:
AMATORKI SUPER
ASHIYNN BROOKE
BAJKI
Bardzo poiemne
BB1
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin