Słonina wędzona 2.pdf
(
131 KB
)
Pobierz
349205971 UNPDF
1 Słonina – 5,0 kg
2 Sól – 0,30 kg
3. Pieprz – 0,01 kg
Słoninę pokrajad na protokąty o wymiarach 20 x 10-15 cm Grubod kawałków nie powinna byd
mniejza niż 2,5 cm Na dno naczynia naypad gruboziarnitej oli, na to układad połcie łoniny
natarte olą z pieprzem, wierzch zaypad także olą Przekładad łoninę co 5 dni Po 2 tygodniach
łoninę wyjąd, opłukad w zimnej, bieżącej wodzie, założyd pętelki ze zpagatu lub haki „-ki” Suzyd 4-
5 godzin i wędzid 3-5 dni zimnym dymem, aż nabierze barwy złotawej.
Produkt trwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
jac1123
Inne pliki z tego folderu:
WPŁYW DYMU NA WYTRZYMAŁOŚĆ TKANKI ŁĄCZNEJ.pdf
(166 KB)
Przepis na wędzonkę wg Tomala.pdf
(502 KB)
Słonina faszerowana autorstwa Dziadka.pdf
(617 KB)
Słonina w papryce wg Kruszynki.pdf
(306 KB)
Słonina wędzona.pdf
(144 KB)
Inne foldery tego chomika:
## Nalewki zdrowotne
@ PORADNIKI BUDOWLANE
■ ANGIELSKI+
■ NIEMIECKI+
◄ Kroniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin