Gazpacho.rtf

(1 KB) Pobierz

Gazpacho               

 

zielony ogórek,

2-3 dojrzałe pomidory,

po pół strąka zielonej i żółtej papryki,

mała cebula,

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,

kromka białego chleba,

łyżka oliwy z oliwek,

sól, pieprz,

ząbek czosnku.

 

Ogórek obrać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć. Kromkę chleba namoczyć, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zmiksować dokładnie pokrojone warzywa z odciśniętym chlebem, cebulą i obranym ząbkiem czosnku. Dodać koncentrat pomidorowy i olej. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa pokrojone w kostkę, wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin