Baranina z kapustą włoską.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
70612926 UNPDF
Baranina z kapustą włoską
1 kg baraniny z mostku lub łopatki
1 szklanka octu
włoszczyzna
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
mała główka włoskiej kapusty
5 dag słoniny lub skórka wieprzowa
2 dag masła
2 dag mąki
łyżka posiekanego koperku
Sposób wykonania :
Baraninę sparzyć gorącym octem, posolić, popieprzyć.
W garnku ułożyć warstwę pokrajanych jarzyn, na to baraninę osypaną przyprawami,
podlać wodą i gotować.
Gdy pieczeń jest już do połowy uduszona, przełożyć do większego rondla, dodać
pokrajaną w ćwiartki i sparzoną główkę włoskiej kapusty oraz pokrajaną słoninę lub
skórkę wieprzową.
Całość zalać przecedzonym wywarem z baraniny.
Dusić do miękkości.
Kapustę podprawić mąką zasmażonej w łyżce masła.
Przed wydaniem wsypać zielony koperek.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Drób w panierce na ostro.pdf
(31 KB)
Danie żniwiarza.pdf
(29 KB)
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Baranie kotleciki w sosie majerankowym.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin