Gulasz z serc drobiowych.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
66450713 UNPDF
Gulasz z serc drobiowych
Składniki (dla dwóch osób):
15 dag serc drobiowych, Pęczek świeżego lub łyżka
mrożonego, kopru, 1/2 szklanki kefiru 2%, 1 płaska łyżeczka mąki, przyprawy: sól,
pieprz, 5-6 kropli soku z cytryny.
Serca oczyścić z tłuszczu i obgotować w lekko osolonej wodzie. Po 15 min odcedzić,
ponownie zalać nową, wrzącą wodą i ugotować. Miękkie serca odcedzić i pokroić w
plastry. Do mąki rozprowadzonej kefirem wlać powoli pół szklanki wywaru z serc, dołożyć
serca i posiekany koper, dodać sól, pieprz, sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Drób w panierce na ostro.pdf
(31 KB)
Danie żniwiarza.pdf
(29 KB)
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Baranie kotleciki w sosie majerankowym.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin