Zupa z suszonych owoców.doc

(20 KB) Pobierz
Zupa z suszonych owoców

Zupa z suszonych owoców

Składniki:

-40 dag suszonych owoców (gruszek, jabłek, śliwek, moreli)

-szklanka soku z wiśni lub pół szklanki soku żurawinowego

-kawałek cynamonu

-łyżeczka mąki kartoflanej

-ewentualnie pół szklanki śmietany kremówki

-cukier

Sposób przygotowania:

Owoce dobrze wypłukać, zalać litrem wody i odstawić na godzinę. Następnie włożyc cynamon i gotować. Gdy owoce będą miękkie, przetrzeć je przez sito połączyć z wywarem i sokiem z wiśni lub żurawin. Mąkę kartoflaną rozprowadzić odrobiną zimnej wody i mieszając, wlać do zupy.Zagotować, dosłodzić do smaku, ewentualnie podprawić śmietaną. Podawać z makaronem lub kluskami francuskimi.

autor:anna janikos,,Poradnik Domowy"

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin