Zupa piwna słodka.doc

(45 KB) Pobierz
Zupa piwna słodka

Zupa piwna słodka 

Francuski przepis 

Przygotowanie: 5 minut

Gotowanie: 15 minut

Trudność: łatwy


Składniki na 4 porcje
 

1 litr jasnego piwa

 

 

skórka otarta z 1 cytryny

 

 

laska wanilii

 

 

3 żółtka

 

 

15 dag cukru

 

 

1/3 szklanki śmietany 18%

 

 

grzanki z bułki

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Zagotować piwo, dodać cukier, cutrynową skórkę i pokruszoną wanilię, gotować 10 minut. W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z żółtkami, dodać odrobinę gorącego piwa, nastepnie połączyć z pozostałym energicznie mieszając. Podawać z grzankami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin