Pasta z wątróbki drobiowej.doc

(43 KB) Pobierz
Pasta z wątróbki drobiowej

Pasta z wątróbki drobiowej.

Drukuj

E-mail

Początek formularza



Skład:
30 dag wątróbki drobiowej
15 dag podgardla wieprzowego
cebula
2 ząbki czosnku
liść laurowy1 ziarno
ziela angielskiego
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Podgardle z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z błon. Włożyć do garnka z duszącym się podgardlem. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie podgardle, wątróbkę, łyżeczkę natki pietruszki drobniutko posiekać lub przekręcić przez maszynkę, wymieszać, przyprawić do smaku

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin