Jablka pieczone.txt

(0 KB) Pobierz
Jablka pieczone 

Skladniki:
Jablka duze (szare lub zlote renety) 4 szt.
Maslo 10 dag.
Dzem lub konfitury 5-6 lyzeczek.
Cukier waniliowy
Cukier do posypania 2-4 lyzeczki

Przepis:

Jablka umyc,wysuszyc,wydrazyc komory nasienne za pomoca odpowiedniego wybieraka lub noza tak,aby jablek nie przedziurawic na wylot.
W otwory nalozyc konfiture,posypac ja cukrem waniliowym i cukrem krysztalem lub cukrem pudrem.Jablko ulozyc w rondlu,w ktorym roztopiono wczesniej maslo.Rondel przykryc i wlozyc do piekarnika o niezbyt wysokiej temperaturze.Piec ok.30 minut.Podawac na cieplo,polane uzyskanym w trakcie pieczenia slodkim sosem.

 

 

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin