Pasztet z wątrobek.pdf
(
21 KB
)
Pobierz
603200921 UNPDF
50 dag wątróbek drobiowych
30 dag słoniny
1 duża cebula
kilka pieczarek
listek, ziele, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz, sól
Słoninę kroje w cienkie plasterki i do gara. na to cebula krojona w plastry, oczyszczone z błonek wątróbki,
siekane pieczarki oraz ziele i listek. całość dusze do miękkości na wolnym ogniu mieszając czasami. Gdy
słonina i cebula jest miękka trzeba wszystko wystudzić, wyjąć listek i ziele a całość przetrzeć przez sito lub
zmielić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Przełożyć do miseczek (słoiczków) i do
lodówki. Pasztet do smarowania.
Plik z chomika:
mala__mi__
Inne pliki z tego folderu:
1. VADEMECUM WARZENIA WĘDLIN W SZYNKOWARZE.pdf
(242 KB)
2. VADEMECUM ROBIENIA KIEŁBAS.pdf
(502 KB)
3. ABC KOCIOŁEKA WĘGIERSKIEGO Z PRZEPISAMI.pdf
(572 KB)
4. ABC GRILOWANIA Z PRZEPISAMI.pdf
(558 KB)
5. VADEMECUM PIEKARZA.pdf
(1068 KB)
Inne foldery tego chomika:
Audiobook
E-book
ECDL
ECDL CAD
ECDL EPP GIS
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin