Trufle czekoladowe.rtf

(5 KB) Pobierz
Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe

 

Składniki na 8 porcji:

po 15 dag czekolady deserowej, masła i cukru pudru (przesianego przez sitko)

2 płaskie łeczki kawy instant

łka rumu lub winiaku 

2-3 łki czekolady w proszku lub kakao

 

Czekoladę pokrusz na małe kawałki i umieść nad parą w misce lub wstaw do gorącej kąpieli. Mieszaj, aż się rozpuści.

 

Teraz utrzyj na puszystą masę masło i cukier puder, a potem dodaj rum (winiak) wymieszany z kawą instant oraz rozpuszczoną czekoladę. Wszystkie składniki ucieraj dalej. Gdy dobrze się połączą, masę odstaw w chłodne miejsce, żeby stęża. Potem formuj z niej niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego), obtaczaj je w czekoladzie (kakao). Do momentu podania koniecznie trzymaj w chłodnym miejscu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin