Krokiety z ciasta naleśniko....pdf

(90 KB) Pobierz
Krokiety z ciasta naleœniko...
Krokiety z ciasta naleśnikowego z kapustą i grzybami MojeGotowanie.... http://www.mojegotowanie.pl/layout/set/print/przepisy/obiady/krokiet...
Krokiety z ciasta naleśnikowego z kapustą i grzybami
Dodane przez: Aseret
Skþadniki
mąka 2 szkl
mleko 1,5 szkl
woda 1 szkl
jajka 1 szt
olej 2 łyŜki
cukier 1 łyŜka
proszek do pieczenia 1 łyŜeczka
sól
nadzienie:
kapusta 1 mała główka
grzyby (pieczarki) 25 dag
cebula 10 dag
tłuszcz 5 łyŜek
sól do smaku
pieprz do smaku
do panierowania
jaja 1 szt
bułka tarta 5 łyŜek
Etapy przygotowania
nadzienie:
Kapustę pokroić na części, ugotować w lekko osolonej wodzie.
Dobrze wycisnąć i posiekać drobno na desce.
Posiekać pieczarki i usmaŜyć na tłuszczu.
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaŜyć na jasnozłoty kolor, dodać pieczarki i kapustę, mieszając podsmaŜyć
wszystko razem.
Z podanych składników wyrobić ciasto i usmaŜyć naleśniki (1/2 szklanki ciasta moŜna zostawić do panierki...
będą to wtedy całkiem inne w smaku krokiety).
Naleśniki smarować przygotowanym nadzieniem, zwijać w rulon, zakładając najpierw boki.
Układać jeden na drugim i obok siebie, nie zlepiają się. Przed podaniem naleśniki obtoczyć w rozbitym jajku i
bułce tartej lub w pozostawionym cieście, smaŜyć na rumiano na maśle.
Podawać na gorąco do czerwonego barszczu, czystej pomidorowej, bulionu lub z surówką.
1 of 2
20091127 10:59
190290428.001.png 190290428.002.png 190290428.003.png
Krokiety z ciasta naleśnikowego z kapustą i grzybami MojeGotowanie.... http://www.mojegotowanie.pl/layout/set/print/przepisy/obiady/krokiet...
Ilość porcji: 8
Czas zapiekania: 5 minut
Czas przygotowania: 30 minut
Copyright © 2009
2 of 2
20091127 10:59
190290428.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin