Łazanki z kapustą i grzybami.doc

(21 KB) Pobierz
Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

·         1 kostka Bulionu grzybowego WINIARY

·         500 g kapusty kiszonej

·         50 g grzybów suszonych

·         1 cebula posiekana

·         100 g masła

·         sól, pieprz

·         Łazanki:

·         200 g mąki pszennej

·         2 jajka

·         sól

Sposób przyrządzania

Kapustę odcisnąć jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotować. Grzyby namoczyć i ugotować, odsączyć i pokroić paseczki. Grzyby z cebulą podsmażyć na maśle i dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Łazanki:
Z mąki i jajek zagnieść ciasto, rozwałkować i pokroić romby. Gotować w posolonym wrzątku, odsączyć i połączyć z kapustą.

Łódeczki ziemniaczane z mięsem

·         4 duże ziemniaki

·         15 dag szpinaku

·         1 cebula

·         20 dag mielonego mięsa

·         8 dag sera rokpola

·         4 dag utartego żółtego sera

·         sól, pieprz

·         1 ząbek czosnku

·         Jarzynka

·         olej

Sposób przyrządzania

Ziemniaki gotować 25 min w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i wydrążyć. Szpinak obgotować i pokroić. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i mięso. Farsz doprawić solą, pieprzem i Jarzynką WINIARY. Rokpol rozdrobnić i wymieszać ze szpinakiem, przyprawić do smaku. Do ziemniaków włożyć mięso, szpinak i posypać utartym serem. Ułożyć na natłuszczonej żaroodpornej formie i zapiekać 20 minut w temp. 200ºC

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin