Buraczki Babci Zosi.doc

(19 KB) Pobierz

 

 

BURACZKI BABCI ZOSI

 

 

Składniki:

5 kg. buraków

½ kg. papryki

1 duża cebula

 

Zlewa:

¾ szklanki octu

¾ szklanki cukru

½ szklanki oleju

 

Przygotowanie:

Ugotować w mundurkach buraki, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.

Cebulę pokroić w talarki, a paprykę pokroić w paseczki.

Wszystko razem wymieszać i posolić do smaku.

Składniki zalewy wymieszać. Zalać buraki i odstawić na dwie godziny.

Wkładać do słoików i pasteryzować przez dwadzieścia minut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin