Sernik z bezami.docx

(100 KB) Pobierz

Sernik z bezami

C:\Users\Aguś&Niuń\Desktop\sernik-z-bezami_1731_w635.jpg

 

Składniki

·         herbatniki szkolne (3-4 paczki)

·         1,5 kg. zmielonego sera białego

·         1,5 szklanki cukru pudru

·         6 jajek

·         25 dag masła

·         sok z cytryny

·         cukier waniliowy

·         1 budyń śmietankowy

Krem

·         0,5 l.mleka

·         3/4 szklanki cukru pudru

·         2 budynie śmietankowe

·         3 żółtka

·         sok z cytryny

·         1,5 kostki masła

Dodatki

·         20-25 dag bez

·         polewa czekoladowa

·          

·         Wykonanie

·         Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo, cały czas ucierając,dodawać po jednym żółtku,następnie dodawać ser i sok z cytryny,cukier waniliowy i budyń. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć herbatnikami, wyłożyć masę serową i piec w temperaturze 175 stopni około 1 godziny.

·         Wykonanie kremu

·         Żółtka z cukrem utrzeć na gładką masę, dodać budyń i całość zalać letnim mlekiem, mieszając ugotować, a następnie wystudzić. Masło utrzeć na gładko, ucierając dodawać po łyżce wystudzonego budyniu,na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać. Na wystudzony sernik wyłożyć krem i poukładać na nim bezy. Gotowe ciasto udekorować polewą czekoladową.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin