Pikantna pasta z wątróbki.rtf

(5 KB) Pobierz
Pikantna pasta z w¹tróbki

Pikantna pasta z wątróbki

 

Składniki na 4 porcje:

35 dag wątróbki

cebula

2 jaja

curry, pieprz

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

uszcz do smażenia

ka do panierowania

 

tróbkę opłucz, osusz, oczyść z błon, pokrój w ukośne plastry, oprósz curry i pieprzem i obtocz w mące. Smaż je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Dodaj drobno posiekaną cebulę, jeszcze chwilę podduś i odstaw do ostygnięcia, a następnie zmiel razem ugotowanymi na twardo i obranymi ze skorupek jajkami i przypraw Ziarenkami Smaku lub solą.

 

Powstałą pastę posól i otrzymasz znakomitą "okrasę" do bagietki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin