Katarzynka.doc

(24 KB) Pobierz
Katarzynka

Katarzynka

Składniki

Biszkopt – upieczony według własnego przepisu

3 opakowania pierników Katarzynki bez polewy

1 duży słoik dżemu z czarnej porzeczki

2 czekolady mleczne

1 krem karpatka – ugotować według przepisu

Poncz do moczenia pierników

Herbata

Sok z cytryny

Alkohol

Polewa

Roztopić czekolady z 3-4 łyżkami mleka

 

Biszkopt po upieczeniu przekroić na pół. Pierniki namoczyć w ponczu.

Spodniom połowę biszkoptu posmarować połową dżemu na dżem położyć namoczone pierniki. Pierniki posmarować połową kremu karpatka. Drugą połowę biszkoptu posmarować resztą dżemu i posmarowaną stroną położyć na kremie. Na to drugą połowę kremu i polać go roztopioną czekoladą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin