Stefania.pdf

(69 KB) Pobierz
37870406 UNPDF
Stefania
Składniki
Litr mleka, szklanka cukru, kostka margaryny, szklanka kaszy
manny, 2 łyżki kakao, torebka cukru waniliowego, 2 łyżki wiórków
kokosowych, ewentualnie bakalie, 5 paczek herbatników.
Polewa: pół kostki margaryny, pół szklanki cukru pudru, 2-3 łyżki
kakao, 2 łyżki gorącej wody
Sposób przyrządzania
Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu dodawać kaszę mannę, cały
czas mieszając. Gdy zgęstnieje, wsypać kakao. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na
nie gorącą masę. Na wierzchu ułożyć (lekko uciskając) warstwę herbatników. Margarynę
rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać. Gdy
polewa zgęstnieje, polać nią ciasto i posypać wiórkami.
 
37870406.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin