capuccino.doc

(500 KB) Pobierz
capuccino



CAPUCC INO

Biszkopt:

8jaj,

2szkl mąki tortowej,

1 1/2 szklanki cukru,

1 1/2 łyżki kakao,

1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Masa: 500 ml śmietany 36%,

3łyzki kawy CAPPUCCINO o dowolnym smaku,

1 opakowanie cukru waniliowego.

Ponadto:

polewa ,

czekolada biała
WYKONANIE:

Jajka ubić z cukrem, dodawać po łyżce mą z proszkiem do pieczenia, oraz kakao .Wlać ciasto do formy .Piec 35 min w temp 180 stopni.

Śmietanę ubić z dodatkiem cukru waniliowego, pod koniec dodać CAPPUCCINO.
Zimny biszkopt przekroić na 2 razy i powstanie 3 placki i przełożyć masą .Polać polewą i na wierzch zetrzeć białą czekoladę.
 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin