Jabłka w cieście.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
17223860 UNPDF
Jabłka w cieście
Składniki
4 duże, kwaskowe jabłka, 5 jajek, 40 dag mąki, pół litra mleka,
szczypta soli, cynamon, drobny cukier, olej do smażenia
Sposób przyrządzania
Oddzielić białka od żółtek. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać
żółtka, sól i wymieszać. Powoli wlewać mleko i mieszać, aż
powstanie gładka, półpłynna masa.
Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w plastry centymetrowej
grubości. Białka ubić i dodać do ciasta. Plastry jabłka zanurzać w cieście i smażyć na
oleju. Po wyjęciu osączyć z tłuszczu i obtoczyć w cukrze zmieszanym z cynamonem.
Podawać gorące.
Plik z chomika:
karolinkaaaa91
Inne pliki z tego folderu:
Bananowe niebo.rtf
(2 KB)
Banany smażone w miodzie.rtf
(0 KB)
Budyniowa rozkosz.rtf
(1 KB)
Gofry puszyste.rtf
(1 KB)
Gruszka po meksykańsku.rtf
(1 KB)
Inne foldery tego chomika:
13 - Domowe Sposoby Pędzenia Wina
Ciasta(1)
ciasta(2)
Ciasta-ciasteczka
Coś dobrego -PYSZNOŚCI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin