3 BIT
Składniki
♦ 8 paczek herbatników
♦ 2 budynie śmietankowe
♦ 0.5l mleka
♦ 1 kostka masła śmietankowego
♦ 1 łyżka cukru
♦ 0.5l śmietany kremówki 30% (400ml - 500ml)
♦ 1 łyżka żelatyny (rozpuścić w 3 łyżkach ciepłej wody)
♦ mleko skondensowane słodzone (gotować 3 godziny)
♦ 2 śnieżki GELLWE
♦ czekolada mleczna lub gorzka
Herbatniki rozłożyć w prostokątnej formie. Na nie wyłożyć ugotowane i wystudzone mleko z puszki - karmel (można w sklepach dostać już gotową masę krówkową).
Rozłożyć ponownie warstwę herbatników.
MASA I. Ugotować 2 budynie z 0.5 l mleka (według przepisu na opakowaniu). Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wyłożyć na herbatniki masę budyniową.
Rozłożyć ostatnią warstwę herbatników.
MASA II. 2 śnieżki ubić na sztywno ze śmietaną kremówką. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Połączyć i wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników.
PRZEŁOŻENIE:
- herbatniki
- masa z mleka - karmel
- masa budyniowa
- masa ze śmietany
- starta czekolada
Smacznego !
sewulka