3 BIT.doc

(38 KB) Pobierz
3 BIT

3 BIT

Składniki

♦ 8 paczek herbatników

♦ 2 budynie śmietankowe

♦ 0.5l mleka

♦ 1 kostka masła śmietankowego

♦ 1 łyżka cukru

♦ 0.5l śmietany kremówki 30% (400ml - 500ml)

♦ 1 łyżka żelatyny (rozpuścić w 3 łyżkach ciepłej wody)

♦ mleko skondensowane słodzone (gotować 3 godziny)

♦ 2 śnieżki GELLWE

♦ czekolada mleczna lub gorzka

Herbatniki rozłożyć w prostokątnej formie. Na nie wyłożyć ugotowane i wystudzone mleko z puszki - karmel (można w sklepach dostać już gotową masę krówkową).

Rozłożyć ponownie warstwę herbatników.

MASA I. Ugotować 2 budynie z 0.5 l mleka (według przepisu na opakowaniu). Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wyłożyć na herbatniki masę budyniową.

Rozłożyć ostatnią warstwę herbatników.

MASA II. 2 śnieżki ubić na sztywno ze śmietaną kremówką. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Połączyć i wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników.

PRZEŁOŻENIE:

- herbatniki

- masa z mleka - karmel

- herbatniki

- masa budyniowa

- herbatniki

- masa ze śmietany

- starta czekolada

Smacznego !

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin