Roladki z naleśników z szynką, szpinakiem i kremowym serkiem.txt

(1 KB) Pobierz
Roladki z nale�nik�w z szynk� parme�sk�, szpinakiem i kremowym serkiem

Nale�niki podaje si� na przystawk� lub przek�sk� z sa�atk� ze szpinaku i orzeszk�w pinii z sosem winegret. S� do�� syc�ce i po�ywne. Mo�na je lekko podgrza� przed podaniem, ale nie koniecznie. Nam bardzo smakowa�y podawane w temperaturze pokojowej.

Sk�adniki dla 2 os�b:
� 3 ma�e nale�niki, o �rednicy oko�o 16 cm, np. z przepisu na CIASTO KLASYCZNE lub CIASTO �ATWE. Je�li w przepisie wyst�puje cukier, nale�y go pomin��. 

Nadzienie:

� 100 g kremowego serka, np. Philadelphia
� 2 �y�ki g�stej �mietany
� 2 ma�e z�bki czosnku, drobno posiekane
� 18 listk�w m�odego szpinaku
� 3 �y�eczki octu balsamicznego
� 6 plasterk�w szynki parme�skiej, paczkowanej i cieniutko pokrojonej
� 2 �y�ki zrumienionych na suchej patelni orzeszk�w pinii
� s�l i �wie�o zmielony czarny pieprz


Wykonanie:

Serek Philadelphia wymiesza� ze �mietan� i czosnkiem. Szpinak umy�, odci�� �ody�ki i osuszy�. Nale�niki posmarowa� mas� serow�, na ka�dym roz�o�y� po 6 listk�w szpinaku i skropi� �y�eczk� octu balsamicznego. Przykry� szynk� parme�sk� i posypa� orzeszkami pinii. Nale�niki zawin�� w roladki, pokroi� na kawa�ki ostrym no�em i podawa� ze szpinakiem posypanym orzeszkami pinii i polanym sosem winegret.

 





Zgłoś jeśli naruszono regulamin