Opis.docx

(16 KB) Pobierz

Opis: Do nakrycia podaje się kieliszki z jednego kompletu - ustawiamy po prawej stronie nakrycia, nad sztućcami w kolejności podawania napojów (bliżej ręki ten który będzie użyty pierwszy), oraz w zależności od wysokości szkła (niższe z przodu). Zwykle są to: kieliszek do wódki, do wina białego i wina czerwonego. W przypadku gdy zachodzi potrzeba użycia dodatkowych kieliszków (np. do szampana) są one dostawiane w trakcie posiłku. W sytuacji gdy szampan jest jedynym podawanym alkoholem kieliszek stawiamy z przodu nakrycia. Nie stawia się na stole kieliszków do likieru, brandy i whisky (podaje się je do deseru). W pobliżu kieliszków powinien stać duży kieliszek do wody lub szklanka

http://portalwiedzy.onet.pl/0

http://portalwiedzy.onet.pl/0 

 

 do druku

http://portalwiedzy.onet.pl/0

http://portalwiedzy.onet.pl/0

http://portalwiedzy.onet.pl/0

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin