Szaszłyki z baraniny.rtf

(5 KB) Pobierz
Szasz³yki z baraniny

Szaszłyki z baraniny

 

Składniki:

500 g udźca baraniego

4 cebule

2 łeczki suszonego rozmarynu

100 g boczku wędzonego

pół łeczki czarnego pieprzu

bek czosnku

Jarzynka do mięs WINIARY

pół łeczki soli

2 łki oleju

150 g pieczarek

 

Mięso pokrój w kostkę wielkości około 3 cm. Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Rozmaryn rozgnieć i obtocz w nim pokrojoną cebulę. Boczek pokrój w niezbyt drobną kostkę, potem obficie posyp pieprzem i Jarzynką do mięs. Pieczarki podduś. Czosnek obierz, drobno pokrój i rozgnieć z solą. Kawałki mięsa, cebuli, boczku i pieczarek nadziewaj na metalowe szpikulce do szaszłyków.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin