Szaszłyki indycze.rtf

(5 KB) Pobierz
Szasz³yki indycze

Szaszłyki indycze

 

Składniki na 4 porcje:

22 dag ryżu

duża cebula

czerwona, żółta i zielona papryka

50 dag filetu z indyka

gałązka rozmarynu

3 łki oleju

 

Ryż ugotuj na sypko według przepisu podanego na opakowaniu. Cebulę  pokrój na cząstki, paprykę i mięso w kostkę. Igiełki rozmarynu oderwij od gałązki i posiekaj. Na 8 szpilek do szaszłyków nadziej na przemian paprykę, cebulę i mięso. Rozgrzej olej na patelni i usmaż na nim szaszłyki, przez 10 minut je obracając.

 

Przygotowane szaszłyki przypraw solą, pieprzem i papryką. Na talerzach układaj po 2 szaszłyki i po jednej porcji ryżu i posyp wszystko posiekanym rozmarynem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin