Rolada serowa.rtf

(7 KB) Pobierz
Rolada serowa

Rolada serowa

 

Składniki:

70 dag miękkiego żółtego sera

25 dag topionego sera kremowego

15 dag masła

25 dag pieczarek

25 dag pieczonego mięsa

3 jaja

cebula

czerwona papryka

po kilka łek posiekanych: natki pietruszki, koperku, szczypiorku

mielona papryka lub chili

pieprz

l lub Jarzynka WINIARY

 

Żółty ser pokrój na kawałki, włóż do wrzątku i trzymaj godzinę pod przykryciem.

 

Oczyszczone, umyte i pokrojone pieczarki podgotuj w małej ilości wody z przyprawami, a następnie całkowicie odparuj wodę.

 

Mięso pokrój na kawałki, a cebulę drobno posiekaj. Posiekaj również, ale nieco grubiej, jaja ugotowane na twardo. Masło i serki topione zmiksuj na jednolitą masę i dodaj do niej mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i zieleninę oraz pieczarki. Dopraw do smaku.

 

Ser wyjmij z garnka, wyłóż go na stolnicę przykrytą folią o rozmiarze nieco większym, niżdzie miał rozwałkowany z sera placek. Rozwałkuj możliwie najcieniej i szybko, tak by nie zdąż stęż, nałóż farsz i zwiń roladę.

 

Całość ciasno owiń folia i włóż do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu zdejmij ostrożnie folie i roladę pokrój w plastry.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin