Indyjskie placuszki.rtf

(5 KB) Pobierz
Indyjskie placuszki

Indyjskie placuszki

 

Składniki na 6 porcji:

3/4 szklanki mąki kukurydzianej

pół szklanki mąki pszennej

półtorej łeczki sody oczyszczonej

łeczka przyprawy chili

jajo

półtorej szklanki wody

po 2 cebule białe i czerwone

4 ząbki czosnku

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

olej do smażenia

 

Obie mąki wymieszaj z sodą, Ziarenkami Smaku lub solą i chili, w środku zrób zagłębienie, wlej jajo rozbełtane z wodą i wyrób gładkie ciasto. Dodaj do niego obrane i pokrojone w półplasterki cebule oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

 

Na patelni rozgrzej olej i ładź małe placuszki, smaż je z obu stron na złotobrązowy kolor.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin