Grzanki z serem.rtf

(5 KB) Pobierz
Grzanki z serem

Grzanki z serem

 

Składniki:

4 kromki bułki paryskiej

4 plastry żółtego sera edamskiego

mała cebula

8 dag pieczarek

4 łki tłuszczu

mielona papryka

pieprz

l

 

Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, po czym duś na tłuszczu (2 łki) aż do odparowania nadmiaru wody.

 

Kromki bułki posmaruj cienko pozostałym tłuszczem, obłóż pieczarkami przyprawionymi solą i pieprzem, przykryj plasterkami sera (nie powinny wystawać poza kromki bułki), posyp przyprawami. Zapiekaj w średnio nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi (około 10 minut).

 

Podawaj na gorąco, polane keczupem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin