Fantazyjne koreczki
Składniki na 8 porcji:
2 pomarańczowe papryki
2 zielone ogórki
2 sery brie
2 czerwone cebule
kilkanaście koktajlowych pomidorków
paczka kwadratowych krakersów
opakowanie paluszków krabowych lub 150 g kabanosów
100 g sera sola lub bryndzy
1-2 łyżki naturalnego jogurtu lub śmietany
sól
Pomidory i ogórki opłucz. Część ogórków pokrój w cienkie plasterki, resztę w grube plastry, które następnie przekrój na połowę.
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne. Razem z serem brie pokrój w cząstki.
Kabanosy lub paluszki krabowe pokrój w grube, ukośne plastry. Cebulę obierz, pokrój w cząstki.
Ser lub bryndzę rozetrzyj z jogurtem lub śmietaną. Pastą posmaruj krakersy. Ułóż je na talerzu lub półmisku, a następnie na każdy krakers ułóż po kawałku kabanosów i wędliny. Udekoruj ogórkiem.
Na szpadki przebijaj po kawałku papryki, cząstkę ogórka i cebuli lub po cząstce sera, plasterek ogórka i po pomidorku. Koreczki ułóż obok krakersów.
Ninoczka115