Carpaccio z polędwicy.rtf

(5 KB) Pobierz
Carpaccio z polêdwicy

Carpaccio z polędwicy

 

Składniki:

30 dag surowej polędwicy wołowej

3 łki oliwy

2 łki octu balsamicznego (lub soku z cytryny)

łka zielonego pieprzu

świeżo zmielony czarny pieprz

l

 

Polędwicę oczyść, opłucz, osusz, a potem zawiń w folię i włóż do zamrażalnika. Po 30 minutach wyjmij, pokrój na cienkie plasterki, posól, skrop octem i oliwą. Teraz oprósz pieprzem i znów wstaw do lodówki - na 20 minut.

 

Zielony pieprz namocz (5 minut) w zimnej przegotowanej wodzie, osącz. Plastry mięsa ułóż na talerzu, posyp zielonym pieprzem i podawaj od razu po przygotowaniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin