roladki z kurczaka.doc

(19 KB) Pobierz
zupa z mielonym mięskiem

 


roladki z piersi kurczaka 

 

 

 

1 dużą pierś z kurczaka dzielę na 4części,lekko rozbijam z dwóch stron. Posypuję przyprawą do kurczaka bądź przyprawą Kebab-Gyros[Prymatu]Na każdą część mięsa kładę plasterek żółtego sera i 1/2 parówki. Następnie zwijam roladę ,panieruję ,smażę i gotowe. Parówki muszą być dobrej jakości. Roladek nie spinam bo mięso łatwo się formuje. Inna wersja wymyślona później to-zamiast parówki na ser kładę podduszone, przyprawione pieczarki z cebulką i również zwijam roladkę. Na ser kładłam też paseczki konserwowej papryki i ogórka .Po przekrojeniu takiej roladki widać ładną warzywną kompozycję kolorów

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin