jabłkowiec.doc

(1117 KB) Pobierz

 

 

 

JABŁKOWIEC

 

 

Ciasto:

1 margaryna

1,5 szklanki cukru zwykłego

Pół szklanki zimnej wody

 

 

Wszystkie składniki połączyć razem i gotować

3 minuty. Wystudzić, wbić 4 jajka, wsypać 3 szklanki

mąki, 2 łyżeczki proszku i dobrze wymieszać. Piec

około 40 minut.

 

 

1,5 kg jabłek

galaretka (może być cytrynowa)

łyżka żelatyny

cukier

 

 

Jabłka usmażyć, dodać cukier , jeszcze chwilę pogotować

i na koniec wsypać galaretkę, żelatynę, wymieszać i gorące

położyć na wystudzony placek.

 

Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić.

Przygotować śmietanę w proszku, gdy już będzie ubita,

wlewać powoli ostudzoną galaretkę, wymieszać. Położyć

na zimne jabłka.

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin