Duszone żołądki drobiowe.pdf

(53 KB) Pobierz
17222462 UNPDF
Duszone żołądki drobiowe
Składniki
50 dag żołądków drobiowych, duża porcja włoszczyzny, łyżka
mąki, pół szklanki śmietany 12-proc., sól, pieprz, łyżka
posiekanego koperku, łyżka margaryny lub oleju
Sposób przyrządzania
Żołądki oczyścić z tłuszczu, dokładnie umyć, zalać wrzącą wodą i obgotować. Wyjąć
łyżką cedzakową, przełożyć do rondla ze stopionym tłuszczem i obrumienić. Podlać
wodą, dodać umyte, obrane, opłukane i pokrojone w plastry warzywa, osolić, przykryć i
dusić do miękkości. Podprawić potrawę śmietaną wymieszaną z mąką, dodać pieprz i
zagotować. Odstawić z ognia i wsypać koper. Podawać z dowolną kaszą ugotowaną na
sypko i surówką z papryki. 100 g - 100 kcal.
17222462.001.png 17222462.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin