Sk�adniki: 40 dag piersi z kurczaka, 1 niedu�a kapusta peki�ska, ser feta, puszka czarnych oliwek bez pestek, puszka kukurydzy, 2 pomidory, 1 �wie�y og�rek, p�czek rzodkiewki, �y�eczka przyprawy �kebab�, t�uszcz, olej do sma�enia, 2 �y�ki ketchupu, 0,5 szklanki majonezu, 4 �y�ki �mietany 12%, 2 z�bki czosnku, s�l, pieprz. Jak przyrz�dzi�? Mi�so pokroi� na drobne kawa�ki, obsypa� przypraw�, usma�y� na ma�ej ilo�ci t�uszczu. Kapust�, pomidory, og�rek, oliwki pokroi�. Kapust� lekko posoli�. Czosnek zmia�d�y�, doda� do majonezu i �mietany, przyprawi� sol� pieprzem i dok�adnie wymiesza�. Mi�so, warzywa, kukurydz�, oliwki uk�ada� warstwami. Ka�d� warstw� pola� niewielk� ilo�ci� sosu majonezowego i odrobin� ketchupu. Wierzch przybra� pokrojonym w kostk� serem feta. Wstawi� do lod�wki na oko�o godzin� w celu po��czenia smak�w .
Greta145