Pierożki z jabłkamiSkładniki: 25 dag sera, 25 dag margaryny. 25 dag mąki, 4-8 kwaśnych jabłek, Lukier: białko jaja, 25 dag cukru pudru, Zmielony ser, margarynę i mąkę zagnieść na stolnicy, dobrze wyrobić. Włożyć ciasto na 30 minut do lodówki. Obrane i wydrążone jabłka pokroić w kostkę. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, na każdy położyć kawałek jabłka i zlepić pierożki. Piec około 30 minut na złoty kolor w bardzo rozgrzanym piekarniku. Można je polukrować i znów wstawić do piekarnika na minutę. Białko na lukier należy ubić, wsypać cukier puder i ucierać, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Po 5 minutach ucierania dodać mąkę ziemniaczaną. 100 g - 265 kcal "Poradnik Domowy"
psotnica23