· 1 puszka czerwonej drobnej fasolki
· 1 twardy duży pomidor lub dwa małe
· 1 mała ostra papryczka
· 1/2 strąka czerwonej papryki
· 1 puszka kukurydzy
· natka pietruszki
· 15 dag sera feta
· 1 szczypta soli
· sok z cytryny
· 1 ząbek czosnku
1. Pomidor umyć, przekroić, wyjąć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę(można przed pokrojeniem zanurzyć na chwile we wrzątku, a później w zimnej wodzie i zdjąć z niego skórkę). Umytą dokładnie paprykę posiekać w małą kostkę. Małą ostrą papryczkę umyć, wyjąć gniado nasienne, pokroić w cienkie krążki, ser feta pokroić w kostkę.
2. Osączyć z zalewy fasolkę i kukurydzę, połączyć wszystkie składniki.
3. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz posiekaną natkę, starannie wymieszać, polać sałatkę, schłodzić.
psotnica23