Kremowa szarlotka.rtf

(5 KB) Pobierz
Kremowa szarlotka

Kremowa szarlotka

 

Składniki na 16 porcji:

2 Budynie o smaku waniliowym WINIARY

3 szklanki mleka

1 kg jabłek

3 szklanki mąki

2 łki soku z cytryny

jajo

2 żółtka

kostka margaryny

3/4 szklanki cukru pudru

2 łki śmietany

łeczka proszku do pieczenia

 

Z mąki, margaryny, żółtek, jajka, cukru, śmietany i proszku zagnieć ciasto. Połowę odstaw do schłodzenia, drugą część rozwałkuj i wyłóż na tortownicy. Budynie ugotuj na mleku.

 

Jabłka obierz, pokrój, skrop sokiem z cytryny. Następnie ułóż na cieście i zalej budyniem. Całość przykryj startym schłodzonym ciastem i piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin