1 podwójny filet z kurczaka.docx

(10 KB) Pobierz

1 podwójny filet z kurczaka

1 woreczek ryżu

4 jajka

1-2 pory

2 jabłka

1 puszka kukurydzy

4 ogórki kiszone

majonez

sól 

pieprz

 

Filet kurczaka ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Białe części pora pokroić w kostkę. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i osączyć na sitku.

 

Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Składniki wystarczą na około 10 porcji.

 

Smacznego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin