Kostka Alpejska(1).doc

(29 KB) Pobierz
Kostka Alpejska

Kostka Alpejska

 

Składniki:

biszkopt:

·            4 jajka

·            3/4 szkl.mąki

·            3/4 szkl.cukru

·            2 łyżki mączki ziemniaczanej

·            1 łyżeczka proszku do pieczenia

krem:

·            1 kost tłuszczu

·            1 puszka mleka słodzonego

·            0,5l kremowki

·            2 śmietanki fix

·            2 łyżeczki cukru waniliowego

·            2 łyżki cukru pudru

·            30 dkg bezy,czekolada

 

Sposób wykonania:

 

Mleko ugotować na karmel(2 godz)po ostygnięciu zmiksowac z tłuszczem (ważne- utrzeć najpierw tłuszcz a następnie dodać karmel i krótko miksować zeby nie zrobilo sie zbyt żadkie)

Na upieczony biszkopt położyć krem,ułożyć bezy i na bezy resztę kremu.

Ubić śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix,posmarować na wierzch i posypać potartą czekoladą

Wstawić do lodówki i życze smacznego!!!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin