Sos pieczarkowy.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
13587640 UNPDF
Sos pieczarkowy
Składniki:
300 ml wywaru z drobiu (ze skrzydeł, szyjek i warzyw), 100 ml śmietany, 15-20 dkg
pieczarek, żółtko, 3 dkg tłuszczu, 3 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawa do
zup do smaku.
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z
mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając
trzepaczką, zagotować i gotować około 10 minut na małym ogniu często mieszając. Pod
koniec gotowania dodać pieczarki. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, wlewać powoli do
lekko przestudzonego sosu szybko mieszając trzepaczką, połączyć z posiekaną natką
pietruszki, doprawić do smaku. Sos podawać do drobiu i dzikiego ptactwa.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Sosy.rar
(296 KB)
13(2).jpg
(108 KB)
13(1).jpg
(108 KB)
13.jpg
(108 KB)
Sosy 1.pdf
(269 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin