Papryka nadziewana30 szt. Czas przygotow. 15 min.3 podluzne, waskie papryki (zolta, czerwona i zielona),100 g sera feta,50 g tlustego twarogu smietankowego,1 zabek czosnku,2 lyzki siekanego szczypiorku,sol.1. Papryki dokladnie umyc, osuszyc. Odciac konce z szypulkami, usunac gniazdanasienne.2. Czosnek obrac, rozetrzec z sola.3. Przygotowac mase serowa: ser feta rozgniesc widelcem i utrzec z twarozkiemna jednolita mase. Dodac roztarty czosnek, dokladnie wymieszac, doprawic sola do smaku.4. Przygotowana masa nadziewac papryki i wstawic do lodowki przynajmniej na 1godz.5. Przed podaniem pokroic papryki na plasterki grubosci 1/2 cm. Koniec paprykiodrzucic.Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 20 "Kanapki i przekąski koktajlowe", strona 60.
kapciajerzy1