Gulasz.pdf

(30 KB) Pobierz
Gulasz
Gulasz
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć. Przełożyć
mięso i cebulę do rondla. Dolać szklankę wody, dusić ok. 2 i 1/2 godziny. Sos uzupełniać wodą w
miarę odparowywania. Jarzyny obrać, poszatkować, fasolkę pokroić. 20 min. przed końcem
duszenia dodać jarzyny wraz z Przyprawą do gulaszu. Podawać z kaszą.
Składniki:
80 dag mięsa wołowego, 2 średnie cebule, 3 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, 2 papryki, mała
puszka fasolki szparagowej, olej, 1,5 łyżki przyprawy do gulaszu.
Produkty
Przyprawa do gulaszu
70612792.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin