Ryba zapiekana z grzybami i parmezanem.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
32386767 UNPDF
Ryba zapiekana z grzybami i parmezanem
Składniki
50 dag filetów rybnych świeżych lub rozmrożonych, 15 dag
pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki masła, pół szklanki gęstej
śmietany, 3 łyżki parmezanu lub innego podsuszonego
startego żółtego sera o ostrym smaku, 3 łyżki tartej bułki,
łyżeczka słodkiej papryki, pieprz, sól, olej do smażenia
Sposób przyrządzania
Obrane i umyte pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę obrać,
pokroić w ósemki i obsmażyć na oleju razem z pieczarkami. Wyłożyć do
żaroodpornego naczynia. Na pieczarkach ułożyć filety rybne i piec ok. 20 minut w
nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C. Masło rozetrzeć ze śmietaną, serem,
solą i pieprzem. Sosem zalać gorącą rybę, posypać tartą bułką i papryką. Zapiekać
ponownie 15-20 minut. Podawać gorące, posypane zieloną pietruszką, z surówką z
białej kapusty.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin