Ryba w sosie piwnym.pdf
(
44 KB
)
Pobierz
34420161 UNPDF
Ryba w sosie piwnym
Składniki
Ok. 1,5 kg świeżej ryby słodkowodnej (najlepiej karpia), 10 dag
piernika, 2 szklanki ciemnego piwa, pęczek włoszczyzny, cytryna,
cebula, 4 łyżki masła, 3 łyżki rodzynek, łyżka galaretki
porzeczkowej, 3 ziarenka pieprzu, 3 goździki, listek laurowy, sól,
pieprz
Sposób przyrządzania
Włoszczyznę oczyścić, umyć pokroić na kawałki. Obrać cebulę, pokroić w kostkę.
Warzywa i przyprawy włożyć do garnka, wlać pół litra wody. Gotować pod przykryciem
15 min. Przecedzić wywar do drugiego garnka, wlać ciemne piwo, wrzucić pokruszony
piernik, rodzynki i połowę cytryny pokrojonej w plastry. Gotować 10 min. Rybę sprawić,
umyć i podzielić
na 8 porcji. Włożyć do sosu, dusić na małym ogniu pod przykryciem 20 min. Wyjąć
kawałki ryby oraz plastry cytryny, a sos doprawić masłem, galaretką, solą, pieprzem
i sokiem z drugiej połówki cytryny. Gorące kawałki ryby ułożyć na półmisku, polać
sosem.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin