Roladki z serem.pdf

(41 KB) Pobierz
66448832 UNPDF
Roladki z serem
Składniki
40 dag mielonego mięsa, czerstwa bułeczka, duże jajo, łyżka
uprażonych pestek dyni, łyżka posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki
oleju, 5 plastrów miękkiego żółtego sera, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, wyrobić z mięsem, jajem, natką, posiekanymi
pestkami dyni i przyprawami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso podzielić na 5
części, uformować w kwadraty, na każdym położyć plasterek sera i zwinąć w roladki.
Kawałki folii aluminiowej posmarować olejem, ułożyć na nich roladki, ewentualnie spiąć
igłami do zrazów. Roladki ułożyć na blasze, włożyć do piekarnika i piec ok. 30 min.
Podawać z ziemniakami piure i surówką, np. z ogórków, rzodkiewek i dymki. (100 g - 245
kcal).
 
66448832.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin